Ukazovatele životnej úrovne v subsaharskej Afrike - Hlavová, Natália, 1991-
Alternatívne ukazovatele životnej úrovne a ekonomického a sociálneho rozvoja a na príklade afrických štátov a porovnanie výsledkov jednotlivých krajín na základe tradičného ukazovateľa rozvoja (Index ľudského rozvoja) a alternatívneho prístupu (Index sociálneho pokroku).