Kanadské parlamentné voľby 2015 - Kucharčík, Rudolf, 1977-
Parlamentné voľby (voľby do dolnej komory kanadského parlamentu Snemovne obcí) sa v Kanade uskutočnili 19. októbra 2015. Kanadskí voliči vyberali nové zloženie rozhodujúcej komory parlamentu a následne tak nepriamo rozhodovali aj o novej vláde. Konzervatívna strana sa pokúšala obhájiť svoj mandát, nakoľko v roku 2011 bola schopná po dvoch menšinových vládach schopná vytvoriť väčšinovú vládu na čele so Stephenom Harperom (Stephen Harper vykonával funkciu ministerského predsedu už od roku 2006).