Kompetenčné modely v manažmente ľudských zdrojov - Viskupičová, Jana
Analýza významu a dôležitosti kompetenčných modelov a odporučenie ich používania pre prax. Zostavenie kompetenčného modelu nasleduje až po dôkladnom identifikovaní kompetencií a požiadaviek kladených na zamestnancov a manažérov. Manažérske kompetencie môžeme rozdeliť na hard a soft zručnosti, pričom v súčasnosti do značnej miery začínajú prevládať soft zručnosti. Kompetenčné modely je možné využiť vo viacerých oblastiach a v okolnostiach, ktoré v podniku nastávajú. Prínosy kompetenčných modelov.