Malé a stredné podniky a formy ich podpory na Slovensku - Vrtíková, Kristína
Osobitosti MSP, výhody a nevýhody MSP, zdroje financovania MSP na Slovensku. Podpora malých a stredných podnikov na Slovensku sa uskutočňuje najmä prostredníctvom finančnej a vzdelávacej podpory. Štátne formy podpory, mimoštátne formy podpory a podnikateľské subjekty. Kľúčovým orgánom pre podporu MSP v Slovenskej republike je Ministerstvo hospodárstva a pôsobí aj ako garant a koordinátor viacerých aktivít. Zabezpečuje podporu v oblasti stratégie a rozvoja MSP, v oblasti vytvárania inštitucionálneho a legislatívneho prostredia na podporu MSP a vytvára predpoklad pre spoluprácu s medzinárodnými organizáciami. Ministerstvo hospodárstva sa významnou mierou podieľa aj na financovaní MSP cez Národnú agentúru pre rozvoj malého a stredného podnikania, Slovenskú záručnú a rozvojovú banku a Slovenskú agentúru pre rozvoj investícií a o bchodu.