Historie centrálních bank Švédska a Rakouska - Kalabis, Zbyněk
Významná úloha centrálnych bánk - zodpovednosť za menovú politiku krajiny, zastupovanie v medzinárodných inštitúciách, dohľad nad činnosťou obchodných bánk a riadenie tuzemského platobného styku. História švédskej a rakúskej centrálnej banky.