Junckerův plán - nepromarněme příležitost - Jirásek, Jiří
Hlavné motto zámeru Európskej komisie (EK), známej tiež pod označením "Junckerov plán". Finančným pilierom tejto iniciatívy sa stal Európsky fond pre strategické investície (EFSI), vytvorený na základe nariadenia Európskeho parlametnu a Rady (EU) č. 1017/2015. Cieľom je mobilizácia súkromného financovania strategických investícií a uľahčenie prístupu podnikateľom k financovaniu.