Kúpa dlhodobého majetku na úver z účtovného hľadiska v roku 2015 - Kubaščíková, Zuzana, 1982-
Majetok nadobudnutý kúpou sa oceňuje obstarávacou cenou. V prípade obstarania majetku z prostriedkov úveru podnik profituje z úspory dane z úrokov a odpisov. Praktický príklad účtovania obstarania dlhodobého majetku v podvojnom účtovníctve.