Preddavky na daň z príjmov právnickej osoby v roku 2016 - Vanková, Lucia
Preddavok na daň z príjmov je povinná platba na daň, ktorú musí platiť daňovník dane z príjmov v priebehu zdaňovacieho obdobia, keď skutočná výška dane za toto obdobie ešte nie je známa. Preddavky na daň sa platia miestne príslušnému správcovi dane v eurách, pričom po skončení zdaňovacieho obdobia sa preddavky na daň zaplatené na toto zdaňovacie obdobie započítajú na úhradu dane za toto zdaňovacie obdobie.