Countercyclical perspective of bank loan loss provisioning and asset valuation reforms - Majcher, Peter
Zabezpečenie očakávaných strát banky poskytujúcich úvery. Vznik procyklickosti na základe udalostí nasledujúcich po zabezpečení strát banky. Potreba vykazovania reálnej hodnoty aktív a metódy výpočtu reálnych cien. Procyklickosť a oceňovanie aktív metódou MTM (mark-to-market). Alternatívy účtovania reálnych cien.