Population Ageing and Its Implications on Health-care System - Valačai, Peter, 1989-
Starnutie populácie a neprenosné choroby (stres, nedostatok pohybu, fajčenie,...). Teórie vývoja nákladov na zdravotnú starostlivosť. Koncept zvýšenia produktivity a trvania produktívneho veku. Budúce výzvy v systéme zdravotnej starostlivosti. Proporcionalita a ekvivalencia. Migrácia dôsledkov starnutia populácie do hospodárskych výsledkov ekonomiky.