Rodové rozdiely hodinových miezd v krajinách EÚ - Megyesiová, Silvia, 1969-
Rodová rovnosť charakterizuje nediskriminované zaobchádzanie so ženami a mužmi z hľadiska povinností, možností, výhod a práv. Rodová rovnosť má morálne, sociálne i ekonomické opodstatnenie a je nevyhnutnou ekonomickou investíciou do budúcnosti a prispieva k ekonomickému rastu spoločnosti. Rozdiely medzi mužmi a ženami v rôznych oblastiach ekonomického a spoločenského života. Rodové rozdiely priemerných hodinových miezd v niektorých krajinách EÚ, ich výška a hodnota.