Svetová politika a bezpečnosť v roku 2015 - Škvrnda, František
Rok 2015 a svetové dejiny najmä z hľadiska bezpečnosti. Trendy pôsobenia veľkých aktérov. Vybrané negatívne procesy, ktoré najviac znepokojili politikov, médiá, odborníkov, ale aj bežných ľudí.