Pracovné úrazy a priemyselné havárie - Martončíková, Petra
Pracovný úraz je poškodenie zdravia, ktoré zamestnanec utrpel pri plnení pracovných úloh. Všetky pracovné úrazy vyšetruje Inšpektorát práce. Úrazy zamestnanca na pracovisku iného zamestnávateľa. Pracovné úrazy mimo územia SR a úrazy cudzincov. Kedy hovoríme o priemyselnej havárii.