Slovensko vyváža čoraz viac jednotiek a núl - Orgoňová, Vladimíra
Automobilový priemysel ťahúňom minuloročného exportu SR. Najvýznamnejší obchodní partneri Slovenska. Vývoz aj do Iránu. Podiel služieb na exporte. Vývoz nehmotných produktov v oblasti hi-tech. Najväčší hráči: Eset, IBM International Services Centre, AT&T Global Network Services Slovakia.