Kubánska revolúcia vo svetle kritických teórií medzinárodných vzťahov historicko-sociologický kontext - Škvrnda, František
Charakter kubánskej revolúcie a jej prínos pre Latinskú Ameriku. Meniace sa historické kontexty interpretácie kubánskej revolúcie. Porevolučný vývoj a pohľad na súčasnú Kubu. Úsilie USA o normalizáciu vzťahov s Kubou.