Pozycja uydrowiska Cerwonz Klastor-Smerdzonka w słowacko-polskim przygranicznim - Eliašová, Darina
Slovensko sa vyznačuje veľkým množstvom termálnych vôd. Mnohé z nich sú nevyužité, hoci v minulých storočiach sa v týchto miestach nachádzali kúpele. Príkladom revitalizácie kúpeľov je Červený Kláštor pri Dunajci na Slovensko-Poľskej hranici, ktorý je súčasťou subsystému euroregiónu Tatry. Historické aspekty prírodných zdrojov a súčasné trendy vo využití liečivých zdrojov v tejto oblasti.