Demographic Determinants of the Insurance Market in the Visegrad Group Countries - Bobovník, Daniel
Vzťahy medzi demografickými ukazovateľmi a poistným trhom skúmané kovarianciou, koreláciou a modelom logistickej regresie. Demografické ukazovatele: úroveň urbanizácie, priemerný vek populácie, index vitality, podiel ženskej populácie a podiel pracujúceho obyvateľstva.