Zdaňovanie práce v krajinách Vyšehradskej štvorky - Rabatinová, Marcela, 1977-
Daňová politika uplatňovaná v krajinách EÚ a vysoká úroveň zdanenia práce významne ovplyvňuje trh práce a mieru nezamestnanosti ako aj spôsob získavania pracovných síl. Štruktúra a vývoj daňovo-odvodového zaťaženia v členských krajinách EÚ.