Analýza trendů, kontextů a perspektiv vývoje energetiky ve světe a v České republice - Czesaný, Slavoj
Analýza dlhodobých trendov vývoja energetiky vo svete. Identifikácia silných a slabých stránok energetiky v Českej republike. Trendy v spotrebe a štruktúre zdrojov svetovej energetiky. Energetická politika Nemecka a škandinávskych krajín.