Zdaňovanie príjmov zo športovej činnosti a sponzorského od 1.1.2016 - Strýčková, Jolana
Zákon č. 440/2015 Z.z. o športe nadobudol účinnosť 1.1.2016. Je veľmi rozsiahly, článkami II až XV novelizuje viaceré zákony. Hlavnými cieľmi jeho prijatia sú skvalitniť správu a riadenie športu a sprehľadniť financovanie športu zavedením registračných povinností subjektov pôsobiacich v športe v informačnom systéme športu. V článku sa autorka zameriava na zmeny v zdaňovaní príjmov podľa článku XI zákona o športe.