Historie porodnických oddělení v Českých zemích - Dvořáková, Vlasta
História prvého zariadenia so starostlivosťou o tehotné ženy, Vlašského špitálu v Prahe. Zemská pôrodnica a sirotinec "U Apolináře", ktorá funguje aj v súčasnosti. Významní lekári pracujúci v prvých pôrodniciach: Hynek Jan Ruth, Antonín Jungmann, Jan Melič, Wilhelm Lange, Jan Streng.