Otvorené vzdelávacie zdroje v 21.st. - Kajanová, Helena
Tradične dištančné vzdelanie bolo obmedzené počtom ľudí, ktorí boli potrební v dôsledku výroby, rozmnožovania a distribučnými nákladmi. Dnes, keď stále stojí čas a peniaze produkovať kurz, technológie Webu 2,0 zabezpečili, že náklady na reprodukciu sú takmer neexistujúce. Otvorené vzdelávacie zdroje sú vyučovacie, vzdelávacie alebo výskumné materiály, ktoré sú vo verejnom vlastníctve alebo uvoľnené s licenciou duševného vlastníctva, ktorá umožňuje voľné použitie, adaptácie a distribúciu. Zhodnotenie súčasného využívania otvorených vzdelávacích zdrojov v oblasti vzdelávania dospelých v Európe a niektorých krajinách, ktoré nie sú členmi EÚ. Začlenenie otvorených vzdelávacích zdrojov do vzdelávania môže mať ako dôsledok veľa výhod. Potenciál otvorených vzdelávacích zdrojov a odporúčania pre politické intervencie.