Efektívne riadenie neziskových organizácií - Hrušovská, Dana, 1964-
Činnosť neziskových organizácií delíme podľa podstaty na projektovú činnosť a kontinuálne poskytovanie služieb. Projektový controlling slúži na podporu a lepšie rozhodovanie pre projektových manažérov. Úlohy projektového controllingu a analýza indikátorov neziskových organizácií na meranie podnikovej výkonnosti, porovnanie controllingu v ziskových podnikoch a neziskových organizáciách a definovanie nefinančných ukazovateľov merania výkonnosti podniku. Začlenenie nefinančných meradiel patrí k novým prístupom v 80-tych rokoch 20. storočia do oblasti controllingu.