Gas swing options: introduction and pricing using Monte Carlo methods - Klimešová, Andrea
Dohody o predaji plynu (GSA) a swing opcie plynu - teoretická charakteristika. Oceňovanie možností rozpätia pomocou simulácií Monte Carlo. Príklad aplikácie arbitrážne vybraných dohôd o predaji plynu. Monte Carlo simulácia možných prémií. Porovnanie reálnej a maximálnej ex-post hodnoty jednotky plynu.