Obal má nielen predávať ale aj šetriť - Marianyi, Peter
Obal sa stáva v súvislosti s globalizáciou výroby mimoriadne dôležitý, tak z hľadiska technologického ako aj finančného. Zvýšené nároky na funkčnosť obalu a preprava množstva tovaru z jedného konca sveta na druhý. Ekologické dôvody obalovej techniky a robotizácia.