Migrácia môže mať pre ekonomiky štátov zmysel - Ochotnický, Pavol
Potreba regulácie migrácie. Ekonomické vplyvy migrácie. Vplyv na trh práce. Sprísnenie azylovej politiky. Absorpčná kapacita štátov. Absorpčná kapacita Slovenska. Riziká pre krajiny. Opatrena, ktoré by štáty mali zvoliť, aby bola migrácia pre ekonomiku prínosom.