Prečo sa ľudia nesprávajú ako Sheldon Cooper - Záborský, Ján
Kniha amerického ekonóma, predstaviteľa behaviorálnej ekonómie, R. Thalera s názvom Misbehaving. Iracionálne správanie nie je náhodné, ľudia sa od teórie odchyľujú systematicky a predvídateľným spôsobom. Idealizovaný racionálne sa rozhodujúci človek - homo economicus verzus reálny človek - human. Prepojenie ekonomických teórií s praxou. Kniha R. Thalera - dejiny behaviorálnych ekonomických teórií.