Finančné výkazníctvo subjektov verejnej správy - Jobbágyová, Bibiana
Zákon č. 291/2002 Z. z. o Štátnej pokladnici a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov v § 2b ods. 2 obsahuje splnomocňovacie ustanovenie pre Ministerstvo financií Slovenskej republiky vydať všeobecne záväzný právny predpis, ktorým sa ustanoví usporiadanie, obsahové vymedzenia, spôsob, termín a miesto predkladania informácií z účtovníctva a údajov potrebných na účely hodnotenia plnenia rozpočtu verejnej správy predkladaných subjektmi verejnej správy. Na jeho základe ministerstvo financií vydalo opatrenie z 10. decembra 2015 č. MF/18977/2015-31, ktorým sa ustanovuje usporiadanie, obsahové vymedzenie, spôsob termín a miesto predkladanie informácií z účtovníctva a údajov potrebných na účely hodnotenia plnenia rozpočtu verejnej správy.