Ekonomické teorie zabývajíci se udržatelným rozvojem - Vochozková, Jacqueline
Udržateľný rozvoj a jeho implementácia. Ekonomický pohľad v 70. a 80. rokoch 20. storočia na udržateľný rozvoj. Ekonomický pohľad od vzniku konceptu udržateľného rozvoja. Vzťah ekonómov k silnej a slabej forme udržateľnosti. Ekonómia životného prostredia. Neoklasická environmentálna ekonómia. Ekologická ekonómia. Komparácia neoklasickej environmentálnej ekonómie a ekologickej ekonómie.