Evropské právo: Aplikace nařízení Řím I, Řím II a Brusel Ibis - Dobiáš, Petr
Aktuálny vývoj európskeho medzinárodného práva súkromného so zameraním sa na vybrané aspekty kolíznej a medzinárodne procesnej právnej úpravy a judikatúry v poistných veciach obsiahnutých v nariadení č. 593/2008 o rozhodovacom práve pre zmluvné záväzkové vzťahy (Rím I), nariadenie č. 864/2007 o práve rozhodovacom pre mimozmluvné záväzkové vzťahy (Rím II) a nariadenie č. 1215/2012 o príslušnosti a uznávaní výkonu súdnych rozhodnutí v občianskych a obchodných veciach (Brusel Ibis).