Malá vojna, ktorá mohla otriasť svetom - Pressburg, Adrian Peter
Sporadicky vybuchujúci ozbrojený konflikt v Náhornom Karabachu ako jeden zo štvorice tzv. zamrznutých medzinárodných sporov, ktoré sa objavili po rozpade sovietskeho impéria. Úzermie Náhorného Karabachu na mape. Medzinárodne neuznaná Náhorná karabašská republika s početnou a vplyvnou arménskou diaspórou. Boj Turecka o vplyv v Azerbajdžane. Dôležité ropovody na území Azerbajdžanu.