Vytváranie podmienok ochrany hospodárskej súťaže na Slovensku cestou inštitucionalizácie spoločenskej zodpovednosti podnikov - Dubcová, Gabriela, 1968-
Hodnotenie najdôležitejších skutočností v oblasti ZP na Slovensku, prezentácia modelu systému zodpovedného podnikania existujúceho v SR, odporúčania pre zlepšenie existujúceho stavu a preventívne predchádzanie krízovým javom v ekonomike, špecifikácia trendov vývoja ZP, s odvolávkou na „Enterprise 2020" – iniciatívu CSR Europe, ktorá prezentuje do budúcnosti identitu podniku a zodpovedného podnikania ako kvalitatívne vyššieho udržateľného a protikrízového podnikania.