Peňažné a nepeňažné plnenia prijaté poskytovateľom zdravotnej starostlivosti - Vanková, Lucia
Novelou zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. publikovanou pod č. 253/2015 Z. z. došlo s účinnosťou od 1. 1. 2016 ku komplexnejšej úprave peňažných a nepeňažných plnení prijatých poskytovateľom zdravotnej starostlivosti od držiteľov. Úpravy tejto problematiky vyplynuli z praxe a riešia nejednoznačné, prípadne nedostatočne upravené situácie v tejto oblasti tak, aby zabezpečili právnu istotu pre dotknutých daňovníkov. Ilustračné príklady.