Osobitná úprava uplatňovania dane na základe prijatia platby za dodanie tovaru alebo služby - Válek, Juraj, 1981-
Zavedením osobitnej úpravy uplatňovania dane na základe prijatia platby za dodanie tovaru alebo služby sa očakáva zlepšenie platobnej disciplíny medzi platiteľmi dane, ako aj tzv. pozitívny hotovostný vplyv pre štát. Obavy - zvýšenie administratívnej záťaže, skomplikovanie výberu DPH, ako aj daňových kontrol, potreba úpravy účtovného softvéru. Nový režim môžu podnikatelia využívať dobrovoľne, ale sú stanovené aj podmienky, kedy ho nebudú môcť viac uplatňovať.