Russia’s soft power in the Baltic states - Kuczyńska-Zonik, Aleksandra
Súčasný výskum, ktorý poukazuje na fakt, že Rusko okrem tradičných nástrojov hospodárskeho a vojenského nátlaku na Baltské štáty, rozšírilo svoje pôsobenie o nástroje mäkkej moci za účelom legitimizovania svojich záujmov v post – sovietskom priestore ako výsledok existencie veľkej rusko-jazyčnej minority. Pohľad na nástroje mäkkej moci na základe výskumu Josepha Nye-a.