Was Putin ever friendly to the West? an expository study of the first two terms of president Vladimír Putin, in light of the theories of realism - Maitra, Sumatra
Medzi mnohými západnými analytikmi je zaužívané vnímanie Vladimíra Putina ako priateľa Západu, ktorý sa z dôvodu príčinných a štrukturálnych dôvodov, ako vojna v Iraku, rozširovanie NATO, protiraketová obrana vo východnej Európe alebo ceny ropy, zmenil na revanšistického vládcu, ktorým je dnes. Táto esej toto vyvracia a dokazuje, že bol vždy presvedčeným realistom vo vzťahu k taktickému zbližovaniu so Západom, sledujúc primárne svoje vlastné záujmy. Štúdia podčiarkuje dôležitosť prvých dvoch funkčných období Putina v kontexte stanovenia jeho budúcich politík. Štúdia je má vysvetľujúci charakter a testuje teóriu realizmu na krokoch Ruska počas prvých dvoch vlád Putina, ktoré rozsiahlo korešpondujú s obdobím vlády G. W. Busha.