Prenos daňovej povinnosti - príklad vystavenia faktúry v roku 2016 - Válek, Juraj, 1981-
Pri platňovaní dane z pridanej hodnoty prenos daňovej povinnosti znamená, že daňová povinnosť z dodania tovaru alebo služby v tuzemsku je prenesená z dodávateľa tovaru alebo služby na osobu, ktorej bol tovar dodaný alebo služba poskytnutá.