Zefektívnenie výberu daní prostredníctvom nových možností zdaňovania - Válek, Juraj, 1981-
Harmonizácia oblasti selektívnych daní sa týka predovšetkým predmetu zdanenia a minimálnych daňových sadzieb, ktoré musia uplatniť krajiny vo svojich legislatívach. Pozitívne a negatívne následky zdaňovania niektorých tovarov. Harmonizovaný systém spotrebných daní v Európskej únii.