Centrá služieb už tvoria slušnú časť ekonomiky - Lehuta, Michal
Dynamický rozvoj sektora obchodovateľných služieb. Miestne pobočky zahraničných firiem obsluhujúce materské koncerny v oblasti účtovníctva, reportingu, daní, či zákazníckych služieb. Rast tržieb dvojciferným tempom. Dve kategórie poskytovateľov služieb: centrá zdieľaných služieb (SSC) a outsourcing biznis procesov (BPO). Nárast pracovníkov v odvetví. Najdynamickejšie metropoly v strednej a východnej Európe. Dostupnosť kvalifikovanej pracovnej sily.