Analýza trendov a rizík v slovenskom finančnom sektore v roku 2015 - Kalman, Jozef
Stabilita finančného sektora sa vo všeobecnosti vníma ako nutný predpoklad zdravého fungovania reálnej ekonomiky. Pravidelné monitorovanie dlhodobých trendov, ako aj aktuálnych rizík, ktoré môžu viesť k jej narušeniu, je preto dôležitou súčasťou dohľadu nad finančným trhom. Analýza tých trendov a rizík, ktoré môžu vplývať na slovenský finančný sektor, či už zo zahraničia alebo z domáceho prostredia.