Hotovostný peňažný obeh v SR v roku 2015 - Vlnková, Milada
Hodnotenie vývoja základných ukazovateľov hotovostného peňažného obehu v SR, ktorý sa v roku 2015 v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi niesol v znamení zvýšeného dopytu po hotovostných peniazoch. Súčasne pokračovala emisia nových eurobankoviek. V poradí treťou emitovanou eurobankovkou zo série Európa bola 20 € bankovka, uvedená do obehu 25. novembra 2015.