Zodpovednosť zamestnanca v pracovnoprávnom vzťahu - Mrukviová Tomiová, Sandra
Právna úprava zodpovednosti za škodu. Zodpovednosť zamestnaanca za schodok je založená na princípe zavinenia. Najjednoduchší spôsob náhrady škody predstavuje náhrada na základe dohody. Ak zamestnanec neuzná škodu a nechce ju dobrovoľne uhradiť, zamestnávateľ môže vymáhať škodu jedine prostredníctvom súdu.