Časté chyby pri zdaňovaní nevyplatenej mzdy za rok 2015 - Válek, Juraj, 1981-
Prípady, kedy zamestnávateľ iba zúčtuje, ale nevyplatí zamestnancovi príjem zo závislej činnosti, nastávajú najčastejšie vtedy, ak z rôznych dôvodov pozastaví výplatu mzdy, alebo ak sa zamestnávateľ dostane do platobnej neschopnosti, pričom v rozpore so zákonom zdaní zamestnancovi fiktívny príjem. Ak sa táto chyba prenesie do ročného zúčtovania, dochádza u fyzických osôb k nesprávnemu zdaneniu príjmov zo závislej činnosti vo viacerých zdaňovacích obdobiach.