Konflikt slobody prejavu a ochrany osobnostných práv osôb verejného záujmu v rozhodovacej praxi súdov - Zlocha, Ľubomír, 1988-
Relevantná právna úprava. Význam slobody prejavu v spoločnosti. Pojmy verejný záujem a osoba verejného záujmu. Stret slobody prejavu a ochrany osobnosti. Test proporcionality. Aplikácia testu proporcionality Ústavným súdom SR. Ústavný súd ČR k posúdeniu povahy tvrdenia "nezákonnosti" konania verejne činnej soby.