Hizballáh - čoraz významnejší hráč na politickej scéne v Libanone i na Blízkom východe - Sorby, Karol R.
Miesto šíitov v libanonskej spoločnosti. Vznik Hizballáhu ako odbojovej organizácie. Politika a odboj. Ako šíitské hnutie oživilo vlastnú komunitu. Hizballáh - symbol islamského odboja. Vojna v roku 2006.