SOMA in Financial Modeling - Pekár, Juraj, 1972-
Teória portfólia s alternatívnym prístupom výpočtu váh aktív v portfóliu založenom na nelineárnych meracích technikách - Sortinov pomer a Omega funkcia. Navrhnuté alternatívy obsahujú princíp samoorganizovaných migračných algoritmov SOMA.