Vklad podniku z účtovného hľadiska - Ondrušová, Lucia, 1981-
Vklad do obchodnej spoločnosti predstavuje možnosť fyzickej alebo právnickej osoby podieľať sa na riadení a majetku obchodnej spoločnosti. V súvislosti s vkladom podniku alebo jeho časti, je potrebné správne stanoviť ocenenie jednotlivých položiek, ktoré sú predmetom vkladu. Precenenie položiek v účtovníctve prijímateľa vkladu a možnosť vzniku goodwillu.