Some stylised facts about the exchange rate behaviour of Central European currencies - Vejmělek, Jan
Vývoj výmenných kurzov v časových radoch. Normálna distribúcia návratnosti výmenných krzov a distribúcia s tučným chvostom (fatter-tailed). Modelovanie heteroskedascitity pohybov stredoeurópskych výmennýjch kurzov. Aplikácia prístupu GARCH. Volatilita pohybov stredoeurópskych výmenných kurzov versus systémy výmenných kurzov.