Polozapomenuté postavy ekonomického myšlení – N. D. Kondratěv - Sirůček, Pavel
Ruský (resp. sovietský) ekonóm Nikolaj Dmitrijevič Kondratev (1892–1938) prevážne poľnohospodárskeho zamerania, štatistik a teoretik plánovania, ktorý pomocou štatistickej analýzy formuloval a rozvíjal hypotézu dlhých vĺn v ekonomickom vývoji. Položil týmto základy teórie dlhovlných cyklických fluktuacií.