Úprava finančnej situácie účtovnej jednotky ako nástroj na ovplyvnenie daňového zaťaženia - Vašeková, Miroslava, 1978-
Možnosti ovplyvnenia výšky daňového zaťaženia podnikateľských subjektov prostredníctvom rozhodnutí, ktoré účtovné jednotky robia pred ako aj v procese vedenia účtovníctva a zostavenia účtovnej závierky. Pravidlá a postupy účtovnej jednotky v rámci vnútorných predpisov a vlastnej bilančnej politiky.